hits


Hva er det menn har som kvinner ikke har som gjør at vi trenger en kvoteringsregel?

  • 08.03.2018 kl.00:01


 

Likestillingen har kommet langt i Norge, med det er fremdeles forskjellsbehandling. Kvinne og mann. Det handler ikke om kjønnet, men hvem som gjør jobben best. Hvorfor er det i det hele tatt behov for en kvoteringsregel for å sikre en høyere andel kvinnelige ledere? 

 

Tradisjonelt sett har kvinnen prioritert husmorrollen. Hun har tatt hånd om barna og laget mat til en sulten mann. Livet utenfor jobb har vært viktigere (og når alt kommer til alt, er det ikke det som er viktigst?), men det er i endring. Stadig flere kvinner ønsker selvrealisering gjennom en jobb, i en lederrolle. Vi er flinkere på skolen, mye mer strukturert og er mer opptatt av å få gjort ting enn å prate om det. Ingen grunn til at en kvinne ikke skal kunne styre like godt som en mann tradisjonelt har gjort.

 

Veien dit kan føles litt lengre for en dame. Følelser og sånt, vi har mer av det. Ikke like lett å ut med albuene, bruke hersketeknikker og manipulere for å komme seg fram. Alt dette virker lettere for en mann. En mann gir litt mer faen. Tar en kvinne plass kommer betegnelsene bitch, nasty woman og masete. Du skal bevise mer som kvinne, det forventes mer. 

 

Det er gutteklubben grei som gjør at vi fremdeles trenger en kvoteringsregel for å unngå trakassering og forskjellsbehandling. Guttene som sitter i ledelsen og styrene som heller vil velge en av sine. De får påtvunget en regel som på en måte undergraver kvinnen også. For hvilken sterk kvinne er det som ønsker å ha fokus på at de ble rekruttert inn i rollen for at det skulle tas hensyn til en kvoteringsregel? 

 

Kutt kvoteringsregelen. Vi skal ikke trenge den. Vi kvinner skal ikke være redde for å ta plass. Du må ta plass for å komme deg opp og fram. Holdninger må endres for å sikre rekruttering av kvinnelige ledere. Gledelig å se at det er en endring; det er stadig flere kvinner som tar en lederrolle.

 

 

Har du enda ikke lest "Dumme mann"? Les den her: getshitdone.blogg.no/1514482927_dumme_mann.html

 

 

 
Hva tenker du om dette?